26 juni 2021

Ditmaal is Buitenplaats Kameryck, prachtig gelegen aan de plas ‘De Eend’, de centrale plek voor de Groene Hart editie. We starten met zwemmen in open water. Aansluitend wandelen en fietsen door het Groene Hart, het dunbevolkte veenweidegebied, de groene longen van de Randstad. En geniet ondertussen van de vele optredens van het straattheaterfestival*. Tijdens het festival wordt het publiek in het historische centrum van Woerden verrast en vermaakt met optredens van tientallen artiesten uit binnen- en buitenland. Sluit de dag af met een rijk gevuld streekbuffet.

27 februari zal meer bekend worden over locaties, opzet en programma en zal de inschrijving starten.

*Het Straattheaterfestival wordt georganiseerd door Stichting Straattheaterfestival Woerden

SLOWTriatlon® Groene Hart

Bekijk hiernaast een video-impressie van de locatie die we voor de Groene Hart editie hebben uitgekozen. Buitenplaats Kameryck. Een centraal gelegen locatie In Utrecht, die goed bereikbaar is en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Ook als je besluit met de trein te komen en je fiets in de trein meeneemt, fiets je er zowel vanuit Breukelen als vanuit de Woerden in pakweg 20 minuten naar toe. De horeca met haar mooie streekgerechten is onovertroffen en is een prefecte aanvulling op deze sportieve buitendag.

SLOWTriatlon® ondersteunt van harte de Rode Kruis-september-actie ‘Kilometers voor kansen’. Het ingezamelde geld wordt ingezet voor hulpverlening aan vluchtelingen wereldwijd. Het Rode Kruis kijkt altijd waar die hulp op dat moment het hardste nodig is. Vorig jaar hebben ze bijvoorbeeld bijgedragen aan de vluchtelingenhulp in Bosnië. Op de website www.kilometersvoorkansen.nl kun je alles lezen over de verleende hulp aan vluchtelingen. En kun je je registreren als deelnemer. Laat je vervolgens door vrienden, familieleden of vanuit je eigen portemonnee sponsoren per kilometer. Zo verenig je mooi het nuttige met het aangename.

Goede doelen gesteund door SLOWTriatlon®

Zwemmen

Je start vanaf 10:00 u met zwemmen van 500 of 1000 meter. We zwemmen een overzichtelijk parcours in De Grons (open water). In september heeft dat een comfortabele temperatuur. Je zwemt in je eigen tempo en stijl. Houd rekening met een kwartier tot een half uur zwemmen.

Fietsen

Je fietst 20 of 40 kilometer door het Friese merengebied tussen IJlst, Bolsward en Workum. Elk type fiets is toegestaan. Onderweg wordt u overgezet door een of meer pontjes. De route leidt u langs historische plaatsen.

Wandelen

Je wandelt, halverwege de fietsroute, 5 of 10 kilometer langs waterrijke natuur, door vogelrijke weides en door eeuwenoude straatjes. Onderweg zijn er talrijke mogelijkheden voor pauzeren op een van de terrassen.

Maatschappelijk partnersFotogalerij

Over de organisatie SLOWTriatlon® Groene Hart

Achter de SLOWTriatlon® Groene Hart gaan naast Stichting SLOWTriatlon® Nederland nog een aantal organisaties schuil. Dat zijn Watersportvereniging Woerden, Atletiekvereniging Clytoneus en het muziekcentrum Het Klooster. Denk jij ook een bijdrage te kunnen leveren laat het ons dan weten. We kunnen nog wel een aantal vrijwilligers gebruiken, o.a. voor het toezicht op het terrein, voor onderweg……………

 Aangesloten bij de
Nederlandse Triathlon Bond