Veelgestelde vragen

De ticketprijs varieert per evenement, omdat de organisatiekosten afhankelijk zijn van de locatie, aantal deelnemers, complexiteit van de organisatie, vergunningplichten, enz. Met het inschrijfgeld dekken we de kosten, zoals organisatie, catering, gebruik faciliteiten, inzet personeel en vrijwilligers, promotie en administratie. Voor de ontwikkelingskosten doen we een beroep op de vrijgevigheid van ondermeer fondsen.

Ja, wie het eerst komt, het eerst maalt. Vol=Vol. Vroege inschrijvers met een inschrijving eerder dan drie maanden dat het evenement plaatsvindt, profiteren bovendien van een early bird tarief.

Die is er niet. Voorwaarde is wel dat deelnemers zelfstandig kunnen handelen en voor deelname niet afhankelijk zijn van ouderen of ouders.

Ben je onverwacht toch verhinderd, dan kan iemand anders voor jou in de plaats komen. Voorwaarde is wel dat het aan de organisatie wordt gemeld via de mail, zodat wij de deelnemerslijst kunnen aanpassen.

Je ontvangt tijdig informatie over de route. Een routebeschrijving om uit te printen met knooppunten en GPX-bestanden voor gebruik op wandel- en fietsnavigatie. Het start- cq. inschrijfbewijs ontvang je direct na aanmelding.

Tijdens de gehele dag is er toezicht en begeleiding op de start- en aankomstlocatie en op de wisselpunten. Gedurende het fietsen en wandelen is die er niet. Wel zijn we altijd bereikbaar voor hulp onderweg.

De watertemperatuur in de zwembaden is zoals je het daar gewend bent, comfortabel. In het open water kan het fris zijn. Mocht je zelden afstanden in  het buitenwater zwemmen, dan kun je een wetsuit overwegen. Die zijn ook te huur.

Ja, VOL=VOL; maar stuur ons een mail als de inschrijving niet lukt omdat het maximum aantal deelnemers is behaald. Dan plaatsen we je op de wachtlijst.

Sinds de hervorming van 1993 word in de officiële Nederlandse spelling volgens het Groene Boekje het woord triatlon voortaan geschreven zonder de h. Maar niet iedereen is het daarmee eens. De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) houdt vast aan de spelling met een h.

De doelstelling van de SLOWTriatlon is nadrukkelijk niet dat er wordt hardgelopen of hardgefietst of snel wordt gezwommen. Maar dat juist alles in een ontspannen tempo plaatsvindt, waarbij steeds voldoende gelegenheid is om met elkaar te praten. Je moet zelf maar even beoordelen of dat volstaat als onderdeel van je trainingsopbouw. Je ontwikkelt wel gevoel bij de afstanden en bij het bedrijven van drie sporten op een dag. Wil je het toch wat sneller doen dan anderen, zorg dan dat je als eerste start, dan jaag je niemand op.

Bij elk evenement zorgen we voor voldoende adressen om te overnachten. Of om er een paar dagen aan vast te knopen. We stellen altijd goed gewaardeerde adressen voor van hotels, B&B’s tot en met campings.

I het voorjaar 2022 wordt de 1e hele Nederlandse SLOWTriatlon® georganiseerd, een evenement dat vier of vijf dagen zal vergen: bijvoorbeeld een dag zwemmen (3,8 km), twee dagen fietsen (180 km) en twee dagen lopen (42,195 km).

Dit zijn populaire afstanden die bovendien ruimte geven voor voldoende ontspanning onderweg, een rustpauze, bezoeken bezienswaardigheid. Maar er komt in 2022 ook een meerdaagse hele SLOWTriatlon®.

Blijft je vraag onbeantwoord, dan kan je ons een bericht sturen via het formulier op deze pagina. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.