SLOWTRIATLON® IS HÉT NIEUWSTE SPORTEVENT IN NEDERLAND,
komt in 2022 naar het Groene Hart!

SLOWTriatlon® is de gewone triatlon, maar dan SLOW, zodat iedereen mee kan doen. Zwemmen in een zwembad of open water, fietsen en wandelen in plaats van wielrennen en hardlopen. Dezelfde prestatie en afstanden, maar dan socialer en minder belastend voor het lichaam. En… je wint ‘m altijd.

Drie sporten op één dag.  500 of 1000m zwemmen, 20 of 40km fietsen en 5 of 10km wandelen, afhankelijk of je inschrijft voor de 1/4 of 1/8 afstand.

De SLOWTriatlon® loopt door Woerden en het Groene Hart, langs culturele activiteiten en biedt gezond en lekker eten*.

Datum: zaterdag 11 juni 2022
Locatie: Buitenplaats Kameryck, Woerden (Utrecht).
Tijden: De start is om 09:00 uur
Feestelijke afsluiting met BBQ & borrel*: 16:00 –  19:00 uur

* Op een later moment kunnen lunch & BBQ plus borrel tegen betaling worden bijgeboekt.

Buitenplaats Kameryck

Met Buitenplaats Kameryck hebben we voor een centrale locatie gekozen in de provincie Utrecht. Goed bereikbaar met de auto. Kom je met de fiets en de trein, dan liggen de NS-stations Breukelen en Woerden op pakweg twintig minuten fietsen. Naast de prachtige buitenplaats, de voorzieningen en de mogelijk om de dag sportief door te brengen biedt Kameryck ook veelzijdige horeca met streekgebonden gerechten.

Vanaf Kameryck wandel en fiets je door het Groene Hart, een dunbevolkte veenweidegebied, de groene longen van de Randstad.

SLOWTriatlon® biedt jou van harte een podium fondsen te werven voor jouw favoriete goede doel. Dat kan al in drie stappen:

  1. Meld bij ons jouw goede doel aan
  2. Geef de url of actiepagina op waar jouw supporters kunnen doneren
  3. Vertel aan iedereen die je kent dat je mee doet aan SLOWTriatlon® en dat zij jouw prestatie kunnen sponsoren ten bate van jouw goede doel

Succes met je actie!

 

Goede doelen gesteund door SLOWTriatlon®

Zwemmen

Je start vanaf 10:00 u met zwemmen van 500 of 1000 meter. We zwemmen een overzichtelijk parcours in De Grons (open water). In september heeft dat een comfortabele temperatuur. Je zwemt in je eigen tempo en stijl. Houd rekening met een kwartier tot een half uur zwemmen.

Fietsen

Je fietst 20 of 40 kilometer door het Friese merengebied tussen IJlst, Bolsward en Workum. Elk type fiets is toegestaan. Onderweg wordt u overgezet door een of meer pontjes. De route leidt u langs historische plaatsen.

Wandelen

Je wandelt, halverwege de fietsroute, 5 of 10 kilometer langs waterrijke natuur, door vogelrijke weides en door eeuwenoude straatjes. Onderweg zijn er talrijke mogelijkheden voor pauzeren op een van de terrassen.

Maatschappelijk partnersOver de organisatie SLOWTriatlon® Groene Hart

Achter de SLOWTriatlon® Groene Hart gaan naast Stichting SLOWTriatlon® Nederland nog een aantal organisaties schuil. Dat zijn Watersportvereniging Woerden, Atletiekvereniging Clytoneus en het muziekcentrum Het Klooster. Denk jij ook een bijdrage te kunnen leveren laat het ons dan weten. We kunnen nog wel een aantal vrijwilligers gebruiken, o.a. voor het toezicht op het terrein, voor onderweg……………

 Aangesloten bij de
Nederlandse Triathlon Bond