Nieuws

RPL Woerden

08-03-2021
SLOWTRIATLON®, PRIMEUR IN HET GROENE HART

Op 26 juni vindt bij Buitenplaats Kameryck in Kamerik de eerste SLOWTriatlon® van Nederland plaats. De SLOWTriatlon® lijkt op een gewone triatlon, maar dan langzamer, zodat elke sportieveling, mee kan doen.
Zwemmen in een zwembad of open water, fietsen en wandelen in plaats van wielrennen en hardlopen zijn de onderdelen.

‘In de buurt’ Woerden

26-02-2021
ORGANISATIE SLOWTRIATLON HOOPVOL. ‘VERWACHTEN 500 DEELNEMERS AAN DE START’.

Zou het dan toch? Een evenement dat wel doorgaat dit jaar? De organisatie van de SLOWTriatlon Woerden gaat er voor. In juni hopen zij veel Woerdenaren aan de start te zien van dit evenement waar het niet gaat om prestatie maar om plezier. De kaartverkoop is vrijdag 26 februari gestart.

Omrop Fryslân

12-09-2020
SLOWTRIATLON® GESTART BIJ GAASTMEER: SPORTIEF EN PLEZIER STAAT VOOROP

Bij Gaastmeer is zaterdag de allereerste SLOWTriatlon® begonnen voor 120 deelnemers. Dat betekent evenals de gewone triatlon zwemmen, fietsen en lopen, maar dan net wat rustiger aan. Een vierde of achtste deel van de Olympische afstand, deelnemers hebben de keuze tussen verschillende afstanden.

Algemeen dagblad

Het idee komt van de zeer sportieve Woerdense zestiger Fons van Rooij (63). Hij fietst en wandelt elke dag en tijdens de rit naar zijn vaste zwembad in Harmelen bedacht hij: Waarom niet een triatlon 'op het gemakkie'. Zonder dat het snel hoeft of heel erg lang is. Maar het is géén bejaardenactie, benadrukt hij.