‘In de buurt’ Woerden

26 februari 2021 In de Buurt Woerden

Zou het dan toch? Een evenement dat wel doorgaat dit jaar? De organisatie van de SLOWTriatlon Woerden gaat er voor. In juni hopen zij veel Woerdenaren aan de start te zien van dit evenement waar het niet gaat om prestatie maar om plezier. De kaartverkoop is vrijdag 26 februari gestart.

Een wat? De SLOWTriatlon is de bekende triatlon, maar dan zoals de naam al doet vermoedden: langzaam. Iedereen kan meedoen. Je mag alle onderdelen namelijk helemaal op je eigen tempo doen. Zwemmen in een zwembad of in open water, fiesten (op de stadsfiets) en wandelen in plaats van wielrennen en hardlopen. Ideaal als je slecht tegen je verliest kunt: je wint namelijk altijd omdat het minder om de tijd draait.

Van Kamerik naar Friesland

De SLOWTriatlon is bedacht door Woerdenaar Fons van Rooij, we spraken hem er eerder over. ” Het lijkt erop dat dit evenement precies op het juiste moment komt, nu de behoefte aan natuurbeleving, bewegen en gezondheid bij veel mensen met stip op 1 staat”. Dat er behoefte is aan zijn evenement merkte hij al toen hij in 2020 het idee opperde. Vanuit het hele land kreeg hij vragen. Reden dat na het evenement op 26 juni bij Buitenplaats Kameryck in Kamerik, op 11 september een editie in Friesland volgt. In oktober hoopt hij de derde editie vanuit het zwembad in Woerden te organiseren. Vooralsnog denkt Fons dat corona geen roet in het eten gaat gooien: “Op dit moment gaan wij er vanuit dat de edities in 2021 doorgang vinden, anders wordt naar alternatieve data gezocht.”

Fons van Rooij

Eigen tempo

Zoals gezegd hoef je niet giga sportief te zijn om mee te doen. Alle afstanden mag je op je eigen tempo afleggen en je mag zelfs de e-bike pakken voor het fietsonderdeel. “Het draait om de beleving niet perse om de eindtijd.” De afstanden die deelnemers afleggen zijn een 1/4 of een 1/8 triatlon. Dat betekent in het eerste geval: 1 km zwemmen, 10 km wandelen en 40 km fietsen. Bij de 1/8e afstand is dat 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km wandelen.

Kameryck

De editie van 26 juni start bij Buitenplaats Kameryck. “We verwachten zeker 500 deelnemers uit het hele land. Er is plek voor duizend deelnemers.” De deelnemers zwemmen in De Eend, de plas bij Kameryck en wandelen en fietsen om en door Woerden. De dag wordt afgesloten met een buitenbuffet bij Kameryck.

Wil je meedoen? Dan kan je hier kaarten kopen.

Terug naar overzicht

Geplaatst op 15 maart 2021