Met een SLOWTriatlon® win je altijd

SLOWTriatlon® is de gewone triatlon, maar dan SLOW, zodat elke sportieveling, jong en oud, mee kan doen. De eerste editie vond plaats in Gaastmeer (gemeente Súdwest Fryslân) op zaterdag 12 september 2020. Het was direct een succes met een beoordeling van 8,6; 84% heeft te kennen gegeven te volgende editie weer mee te zullen doen. Toen besloten we het professioneel aan te pakken en te zullen streven naar meer edities, steeds op een andere plek. In 2021 organiseren we minimaal twee edities, vanuit het Groene Hart (Woerden e.o.) en vanuit het Waterland van Friesland(Sneek e.o.).

Programma

Je zwemt, na de warming up, tussen pakweg 09:00 u en 11:00 u; je fietst bijv. tussen 11:00 u en 14:00 u; ondertussen nuttig je je lunch. Voor lunchpakketjes kan worden gezorgd; en je wandelt daarna, zeg tussen 14:00 u en 17:00 u. Doe vooral alles in je eigen tempo. Tussen 16:00 u en 19:00 u bieden wij je een variëteit aan drankjes, gezonde snacks en een streekbanket (ook vega natuurlijk) en muziek.

Zwemmen

Conditioneel kan iedereen meedoen, zwemmen vormt  voor de meesten de grootste mentale hindernis, maar wordt tegelijkertijd voor velen de grootste overwinning. En die bepaalt in belangrijke mate de energie en het enthousiasme voor de rest van de dag. En 500 meter zwemmen doet vrijwel iedereen met schoolslag in een minuut of twintig. 1000 meter vergt dan het dubbele. Laat je sowieso niet afschrikken, want je passeert onderweg een paar keer een uitstappunt als het je toch te gek wordt. Draag je liever een wetsuit? Die zijn via ons te huur of te koop vanaf € 40, dan zwem je beschermd, comfortabel en lekker warm.

Fietsen en lopen

Na het zwemmen wordt gefietst en gelopen. Voorwaarde is dat alles op een verantwoorde wijze en in recreatief tempo plaatsvindt. De snelste tijd is beslist geen doel, maar vooral het genieten, de natuur opsnuiven, de mooie omgeving beleven en de contacten met andere deelnemers, als daar behoefte aan is. Je krijgt tijdig de routebeschrijvingen toegestuurd, en ook databestanden (GPX) voor je fiets- en wandelnavigatie. Routes zijn ook uitgepijld.

Cultuur

We zoeken bij elke editie aansluiting bij een bestaand cultureel evenement of festival, zodat je tijdens je wandeling of fietstocht, je niet alleen verwondert over wat Nederland te bieden heeft op het gebied van natuur en monumenten, maar ook cultureel.

 

SLOWTriatlon® biedt nog zoveel meer

We serveren op het evenemententerrein in samenwerking met de plaatselijke horeca gedurende de hele dag lekkere tussendoortjes en streekgerechten. Dat begint al met brood en koeken van de stadsbakker, lunchgerechten van de meest populaire etablissementen uit de binnenstad en een afsluitende maaltijd waar je alles wat de streek heeft te bieden kunt proeven. En de bar is de gehele dag open voor gezonde smoothies, fruithapjes, en ander lekkers. En we sluiten natuurlijk af met een happy hour.

Wil je nog meer gezelligheid, boek dan een overnachting in een van de door ons aanbevolen hotels.

Het laatste nieuws Bekijk alles

SLOWTriatlon® gestart bij Gaastmeer: sportief en plezier staat voorop

Bij Gaastmeer is zaterdag de allereerste SLOWTriatlon® begonnen voor 120 deelnemers. Dat betekent evenals de gewone triatlon zwemmen, fietsen en lopen, maar dan net wat rustiger aan. Een vierde of achtste deel van de Olympische afstand, deelnemers hebben de keuze tussen verschillende afstanden.