11 september 2021

Zwemmen in een van de Friese meren en wandelen en fietsen door het unieke waterlandschap van Friesland. Met 1/8 of 1/4 SLOWTriatlon® ervaar je niet alleen hoe mooi Friesland is, maar laten we je ook proeven van de Friese cultuur. Je loopt en fietst langs culturele, creatieve, muzikale en artistieke pareltjes van het UIT-festival* die zich langs het parcours presenteren. Sluit de dag af met een rijk gevuld streekbuffet.

We organiseren deze SLOWTriatlon® in nauwe samenwerking met VVV Waterland van Friesland, de belangenbehartiger voor recreatie in Zuid-west Friesland.

27 februari zal meer bekend worden over locaties, opzet en programma en zal de inschrijving starten.

*Het UIT Festival is een initiatief van Cultuur Kwartier Sneek in samenwerking met CultuurPlein SWF, een netwerk van culturele verenigingen en instellingen in Súdwest-Fryslân.

SLOWTriatlon® Waterland van Friesland

Op een van de mooiste plekjes in Nederland gaan we op 11 september 2021 drie sporten op een dag beoefenen.
Voor een impressie kijk hier.

Aanmelden is binnenkort mogelijk. Wil je op de hoogte worden gehouden laat het ons dan even weten via de contactpagina.

SLOWTriatlon® ondersteunt van harte de Rode Kruis-september-actie ‘Kilometers voor kansen’. Het ingezamelde geld wordt ingezet voor hulpverlening aan vluchtelingen wereldwijd. Het Rode Kruis kijkt altijd waar die hulp op dat moment het hardste nodig is. Vorig jaar hebben ze bijvoorbeeld bijgedragen aan de vluchtelingenhulp in Bosnië. Op de website www.kilometersvoorkansen.nl kun je alles lezen over de verleende hulp aan vluchtelingen. En kun je je registreren als deelnemer. Laat je vervolgens door vrienden, familieleden of vanuit je eigen portemonnee sponsoren per kilometer. Zo verenig je mooi het nuttige met het aangename.

Goede doelen gesteund door SLOWTriatlon®

Zwemmen

Je start vanaf 10:00 u met zwemmen van 500 of 1000 meter. We zwemmen een overzichtelijk parcours in De Grons (open water). In september heeft dat een comfortabele temperatuur. Je zwemt in je eigen tempo en stijl. Houd rekening met een kwartier tot een half uur zwemmen.

Fietsen

Je fietst 20 of 40 kilometer door het Friese merengebied tussen IJlst, Bolsward en Workum. Elk type fiets is toegestaan. Onderweg wordt u overgezet door een of meer pontjes. De route leidt u langs historische plaatsen.

Wandelen

Je wandelt, halverwege de fietsroute, 5 of 10 kilometer langs waterrijke natuur, door vogelrijke weides en door eeuwenoude straatjes. Onderweg zijn er talrijke mogelijkheden voor pauzeren op een van de terrassen.

Fotogalerij

Over de organisatie SLOWTriatlon® Waterland van Friesland

Achter de SLOWTriatlon® Waterland van Friesland……………………..etc.Aangesloten bij de
Nederlandse Triathlon Bond