Uitgesteld naar 7 oktober 2021 (aanvankelijk 22 april)

Met deze SLOWTriatlon® begon het allemaal in april 2020. Zwemmen in H2O, het verwarmde 25-meter binnenbad van Woerdensport. Aansluitend wandelen en fietsen we vanuit het landelijke Harmelen zo het Groene Hart in. In 2020 werd deze eerste editie op de valreep afgelast vanwege corona. We hebben ‘m opnieuw in de agenda gezet voor donderdag 7 oktober 2021 in de verwachting dat binnen-events coronaproof kunnen worden georganiseerd.

Deze zwembad-versie van de SLOWTriatlon® is in deelnemers beperkt tot 180. Je zwemt in een kleine vaste groep in je eigen baan. Reken op 15 -20 minuten zwemmen bij 500 meter en het dubbele bij 1000 meter.

Datum van inschrijving en bekendmaken van het programma is verlegd naar 27 mei 2021.

Kasteel de Haar

Onvermijdelijk lopen we langs Kasteel de Haar en door Haarzuilens. Al meer dan 2.000 jaar leven er mensen op en rond het landgoed. Karakteristiek voor het landgoed zijn de oude kerkenpaden die dateren uit de Middeleeuwen, zoals het Haarpad. Nog steeds kun je heerlijk fietsen en wandelen over die paden.

SLOWTriatlon® ondersteunt van harte de Rode Kruis-september-actie ‘Kilometers voor kansen’. Het ingezamelde geld wordt ingezet voor hulpverlening aan vluchtelingen wereldwijd. Het Rode Kruis kijkt altijd waar die hulp op dat moment het hardste nodig is. Vorig jaar hebben ze bijvoorbeeld bijgedragen aan de vluchtelingenhulp in Bosnië. Op de website www.kilometersvoorkansen.nl kun je alles lezen over de verleende hulp aan vluchtelingen. En kun je je registreren als deelnemer. Laat je vervolgens door vrienden, familieleden of vanuit je eigen portemonnee sponsoren per kilometer. Zo verenig je mooi het nuttige met het aangename.

Goede doelen gesteund door SLOWTriatlon®

Zwemmen

Je start vanaf 10:00 u met zwemmen van 500 of 1000 meter. We zwemmen een overzichtelijk parcours in De Grons (open water). In september heeft dat een comfortabele temperatuur. Je zwemt in je eigen tempo en stijl. Houd rekening met een kwartier tot een half uur zwemmen.

Fietsen

Je fietst 20 of 40 kilometer door het Friese merengebied tussen IJlst, Bolsward en Workum. Elk type fiets is toegestaan. Onderweg wordt u overgezet door een of meer pontjes. De route leidt u langs historische plaatsen.

Wandelen

Je wandelt, halverwege de fietsroute, 5 of 10 kilometer langs waterrijke natuur, door vogelrijke weides en door eeuwenoude straatjes. Onderweg zijn er talrijke mogelijkheden voor pauzeren op een van de terrassen.

Fotogalerij


Maatschappelijk partners

Over de organisatie SLOWTriatlon® Woerden

Achter de SLOWTriatlon® Woerden gaan naast Stichting SLOWTriatlon® Nederland nog een aantal organisaties schuil. Dat zijn Watersportvereniging Woerden, Atletiekvereniging Clytoneus en het muziekcentrum Het Klooster. Denk jij ook een bijdrage te kunnen leveren laat het ons dan weten. We kunnen nog wel een aantal vrijwilligers gebruiken, o.a. voor het toezicht op het terrein, voor onderweg……………

 Aangesloten bij de
Nederlandse Triathlon Bond